همشهری‌ آنلاین: ذهن استفان‌ هاوکینگ با فضا و زمان درگیر است، و زیبایی‌های غریب سیاه‌چاله‌های درخشان را کنکاش می‌کند،‌اما در روزهای اخیر ذهن جستجوگر این فیزیکدان بزرگ درگیر مساله‌ای زمینی‌تر شده است و باید برای خرج کردن 1.8 میلیون پوند پول نقد راهکاری بیابد.

استفان هاوکینگ

به گزارش گاردین، استفان هاوکینگ، کرسی‌دار سابق ریاضیات لوکاسین در دانشگاه کمبریج، اکنون باید به این بیاندیشد که چگونه جایزه 1.8 میلیون پوندی،‌برابر 3 میلیون دلار را خرج کند، این جایزه‌ یکی از ارزشمند‌ترین و پرمنفعت‌ترین جوایز علمی جهان به شمار می‌رود.

این فیزیکدان برجسته که به دلیل بیماری نتوانست در مراسم تولد هفتاد‌ سالگی‌اش شرکت کند، جایزه یک عمر دستاورد‌های علمی در زمینه فیزیک نظری را به خاطر فعالیت‌هایی از قبیل کشف تشعشعات سیاه‌چاله‌ها و مشارکت جدی‌اش در تحقیقات مربوط به گرانش کوانتومی و زوایای مختلف جهان اولیه را از آن خود کرد.

این جایزه یکی از چندین جایزه‌ای است که توسط یوری میلنر روسی ، یکی از مشهورترین و با نفوذ‌ترین افراد در جهان اینترنت که میلیاردها دلار از سرمایه خود را در شبکه‌های اجتماعی و شرکت‌هایی از قبیل فیس‌بوک و توئیتر سرمایه‌گذاری کرده، راه‌اندازی شده‌است.

برندگان این جایزه توسط هیات داورانی مستقلی از فیزیکدانان از جمله اد ویتن نظریه پرداز، آلن گوث بنیانگذار نظریه تورم کیهانی و نیما ارکانی حامد، فیزیکدان مشهور ایرانی که خود در ماه جولای سال 2012 به همراه هشت فیزیکدان دیگر موفق به کسب این جایزه‌شد، انتخاب شده‌اند. ارکانی حامد که در موسسه مطالعات پیشرفته پرینستون مشغول به تحقیق است در ماه جولای به خاطر مطالعاتش در زمینه ذرات بنیادین فیزیکی موفق به کسب این جایزه شد.

هاوکینگ در ایمیلی که برای گاردین ارسال کرده اعلام کرده است که از دریافت این جایزه بسیار مفتخر و خوشحال است. وی در این ایمیل نوشته که هیچ‌کس برای کسب جایزه، تحقیقات فیزیکی انجام نمی‌دهد بلکه انگیزه اصلی لذت کشف پدیده‌ای است که کسی تا پیش از این از آن آگاهی نداشته است. با این‌همه جوایزی مانند این جایزه، نقشی مهم در شناخت عموم مردم از دستاوردهای فیزیکی دارند. این جوایز ارزش فیزیک و علاقمندی به آن را افزایش می‌دهند.

وی در ادامه می‌گوید: با‌وجود اینکه تقریبا تمامی فیزیکدانان نظری با این پیش‌بینی من، که سیاه‌چاله‌ها باید مانند یه جرم داغ بدرخشد موافقند، اثبات تجربی این پدیده کار بسیار دشواری خواهد بود زیرا درجه حرارت سیاه‌چاله‌های میکروسکوپی بسیار کم است.

هاوکینگ قصد دارد از این جایزه برای کمک به نوه‌اش که به بیماری اوتیسم مبتلا است کمک کند و ممکن است خانه‌ای ویلایی خریداری کند. نیما ارکانی حامد به عنوان یکی از اعضای هیات داوران می‌گوید: در مورد هاوکینگ چه می‌توان گفت؟ وی غول حقیقی و مطلق فیزیک مدرن است و کارهای بسیار بزرگی انجام داده است.

هاوکینگ تنها برنده این جایزه نیست. دانشمندانی که هدایت برخورد دهنده بزرگ هادرون را به عهده دارند و ذره‌ بوزون هیگز را کشف کرده اند جایزه سه میلیون دلاری دیگری را از آن خود کرده‌اند. این جایزه به لین اوانز رئیس کنونی برخورد دهنده بزرگ هادرون و 6 مدیر سابق و کنونی آشکار‌سازهای اطلس و CMS رسیده است.

اوانز نیز درباره چگونگی استفاده از جایزه‌ای که برده است می‌گوید به جز ولخرجی برای خریداری یک آی‌پد، کلا به پول زیادی نیاز ندارد و قطعا قصد ندارد با یک خودروی فراری اطراف مجموعه سرن پرسه بزند زیرا به نظر وی این کار برای وجه‌اش نامناسب است.

کد خبر 194052
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز